Πάνω Frame [668xX]
Αρχική / Πoιοί είμαστε / Υπηρεσίες / Sitemap / Επικοινωνία Ελληνικά English
gift
nea proionta
specials
Κατηγορίες
Εταιρικά Νέα Περισσότερα
Banner Αριστερό 1 [200xX]
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ » Τηνιακος

 

O Δημήτρης Τηνιακός, ζωγράφος και χαράκτης, γεννήθηκε στην Άνδρο το 1920.

Το 1940 εξέθεσε έργα του στην Πανελλήνια Έκθεση ερασιτεχνών ζωγράφων τραβώντας την προσοχή των τεχνοκριτικών με τις σπάνιες για την ηλικία του ικανότητες. Στο δεύτερο χρόνο της κατοχής, το 1941, ο Τηνιακός μπήκε στη Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας. Φοίτησε στη Σχολή με δασκάλους τον μεγάλο ‘Έλληνα δημιουργό Κ. Παρθένη στη ζωγραφική και τον Γ. Κεφαλληνό στη χαρακτική έως το 1947.


Στη διάρκεια της πολυδιάστατης καλλιτεχνικής του πορείας, έλαβε μέρος σε πολλές πανελλήνιες εκθέσεις και οργάνωσε ατομικές εκθέσεις σε μουσεία και χώρους τέχνης.

Τα αρχικά του έργα χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό . Στο έργο του το οποίο κινείται στο πλαίσιο της αναπαραστατικής ζωγραφικής καταλαμβάνουν ιδιαίτερη θέση τα τοπία, οι θαλασσογραφίες, οι νεκρές φύσεις. Οι συνθέσεις του διακρίνονται για τις αρμονικές αναλογίες, την ισορροπημένη διάταξη των όγκων και την οργάνωση του χώρου. Χρησιμοποίησε ποικίλες τεχνικές όπως: η ελαιογραφία, η υδατογραφία, η ξυλογραφία, η χάραξη, κ.α. με ιδιαίτερη προτίμηση στην έγχρωμη σινική μελάνη.

Στην ώριμη περίοδο του έργου του προέβη σε συνθέσεις με τεκτονικές και κυβιστικές προεκτάσεις

 

Παρουσίασε το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Πήρε μέρος στη Διεθνή έκθεση του Σάο Πάολο το 1953 και στην αντίστοιχη Μπιενάλε του Λουγκάνο το 1966.. Έργα του βρίσκονται σε διεθνείς συλλογές δημόσιες και ιδιωτικές όπως η Εθνική Πινακοθήκη, η Πινακοθήκη Αβέρωφ, η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Πολιτισμού,κ.α.

 

 

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το πάθος του Τηνιακού με την χαρακτική ήταν μεγάλο, αυτό φαίνεται άλλωστε και στα ζωγραφικά του έργα, όπως το παρόν. Συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους χαράκτες της γενιάς αυτής, όπως οι: Κεφαλληνός, Τάσσος, Κατράκη, Γραμματόπουλος, Μόραλης, Βελισσαρίδης, Πασχάλη, Μόσχος, κ.α. Έφυγε από τη ζωή το 1997 σε ηλικία 77 ετών.

THNIAKOΣ 50Χ70

THNIAKOΣ 50Χ70
Λεπτομέρειες
 

ΓΝΗΣΙΟ ΕΡΓΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Δ.ΤΗΝΙΑΚΟΥ 50Χ70 (1976)

ΓΝΗΣΙΟ ΕΡΓΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Δ.ΤΗΝΙΑΚΟΥ 50Χ70 (1976)
Λεπτομέρειες
 
 
Εμφάνιση 1 έως 2 (από 2 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 
Γκαλερί Banner Κάτω 3 [320xX]
SSL Certificates